Vildmarksbade i Træ

Er du på udkig efter gode råd om, hvordan man bygger et vildmarksbad i træ? Her vil vi give dig de grundlæggende trin for selv at bygge et vildmarksbad i træ. Der er ikke noget mere tilfredsstillende end at få glæde af noget, man selv har bygget. Hvorfor  ikke bygge dit eget vildmarksbad i træ. Vi fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide. Mens der er folk, der bygger deres eget vildmarksbad ved hjælp af en enorm plastbeholder, som de så beklæder med træ, vil vi fortælle dig om den bedste måde til at bygge et vildmarksbad helt i træ.

Wooden Sliders (2)
Wooden Sliders (3)
Wooden Sliders (1)
Wooden Sliders (2)
Wooden Sliders (3)
Wooden Sliders (1)
previous arrow
next arrow

Sådan bygger man et vildmarksbad i træ (gør-det-selv)

Men først bør du vide, hvilke fordele og ulemper er forbundet med at have et vildmarksbad i træ. Først og fremmest er et vildmarksbad i træ et helt naturligt produkt. Væggene og bunden af et vildmarksbad i træ er helt af træ, hele vejen igennem. Dette adskiller vildmarksbade i træ fra modeller i glasfiber eller polypropylen.  Væggene i kar af polypropylen eller glasfiber ser også ud som om, de er lavet af træ, men det er kun dekorativt, idet det dækker isoleringen og diverse rørlægning. Størrelsen på modeller i træ varierer gerne mellem 1400 – 2200 mm, men er ikke begrænset til denne størrelse. Faconen kan være rund eller oval. Der er nogle begrænsninger, når man skal bygge et vildmarksbad af træ. I sagens natur kan man kun installere luftbobler og LED-lys i bunden af et vildmarksbad i træ. Hydro massage systemer kan ikke installeres ordentligt, siden der ikke er nogen steder, man kan skjule de vandrør, der går gennem karret. Man kan heller ikke installere termisk isolering, siden vildmarksbade i træ er tilbøjelige til at lække, og der er ikke noget sted, man kan installere eller skjule isolerende lag. Vildmarksbade i træ kan køre på brændefyrede eller elektriske varmeovne. Som regel bruger man indre eller ydre brændeovne til at opvarme vandet i et vildmarksbad i træ.


Se vores produkter nedenfor:


9 trin til at leve dit eget vildmarksbad i træ

1. Find materialerne

Din første opgave bliver at anskaffe træ. Man kan bruge sibirisk gran, lærk, termotræ eller rød ceder til at bygge et vildmarksbad i træ. Tykkelsen skal være på mindst 40 mm.

Vildmarksbad I Træ
Vildmarksbad i Træ

2. Tilskæring af panelerne

Træet skal savet til, så du får paneler. Gennemse de træstykker, du har købt of se efter steder med fejl. Disse kan fjernes med en håndsav, eller du kan save træplader igennem med en bordsav, så de bliver halvt så brede, før du sorterer de gode stykker fra—det er op til dig, hvad du synes er bedst. Du vil uden tvivl have træ tilovers, når du er færdig, men alt i alt vil du spare penge, siden disse træplader ikke er ret dyre. Det overskydende træ er også nyttigt, når du skal bygge bænke til vildmarksbadet eller en afskærmning omkring ovnen—det vender vi tilbage til.

3. Bygning af ydersiden

Nu er det ideelle tidspunkt til at sætte panelerne sammen med det mål, at de skal passe omkring gulvet og kunne holde på vandet. Det bør sige sig selv, at den feren passer ind i noten og danner en sammenføjning.  Du kommer til at samle de enkle paneler hele vejen rundt. Det kan blive nødvendigt at høvle dem til. Du kan også komme ud for, at feren ikke passer ordentligt ind i noten, og at noten skal udvides med et stemmejern.

4. Bygning af bunden

Til bunden skal du også bruge træplader, der er savet ud til fer og not paneler. Det er en god ide at lave en tyk bund—du skal bare sørge for at bruge lange skruer til at fastgøre sæderne, så de ikke river sig løs fra gulvet og flyder op til overfladen. Læg trælister under bunden, så karret er løftet lidt, da der skal være ordentlig luftgennemstrømning neden under karret. Desuden bør man save gulvet efter den størrelse, man har brug for, og panelerne bør fastgøres med træ lim. Du kan skrabe eventuel ekstra lim af med stemmejernet.

Bygning Af Bunden
Bygning Af Bunden

5. Montering

For at sammenføje gulvet og paneler, skal du lave en sammenføjning som vist i billedet herunder. Når dette er gjort, fastgøres panelerne i bunden. Brug lidt af det materiale, du brugte på gulvet, så du kan bruge det til at afprøve sammenføjningerne efterhånden. Lav eventuelt nogle ekstra paneler for en sikkerheds skyld, og lav også fer og not i disse.

Montering
Montering

6. Installation af drænet

Pas på, at du ikke placerer det, for tæt på bunden, og at der er frihøjde ned til jorden. Desuden laver vi en kugleventil længer nede, så man ikke mister alt vandet, hvis vandhanen åbnes ved et uheld. Den ydre vandhane, vi bruger er 2,5 cm i diameter. Brug silikone til at lukke eventuelle lækager. Der bruges 2 eller 3 bånd af rustfrit stål for at sikre korrekt pres på træpanelerne. Tilpas panelerne som nødvendigt. Træ er et naturmateriale, og når det kommer i kontakt med vand, udvider det sig. Derfor skal stålbåndene løsnes lidt. Hvis der på den anden side ikke er vand nok i karret, skal båndene strammes.  

7. Installation af bænkene

Brug de paneler, du har til overs, som har fejl og knaster, til at lave bænke efter ønske. Bænkene kan gå hele vejen rundt, hvis man bruger en ydre ovn. Hvis man bruger en indre ovn, skal man sætte plads til side til den. 

8. Installation af oven

Nu er det et godt tidspunkt til at installere ovnen. Her vil du højst sandsynligt købe en brændeovn af snorkeltypen, som kan fungere under van. Som regel placeres snorkelovnen op ad trævæggen, hvor den fastgøres med 4 bolte. Alternativt kan man bruge en ydre brændeovn. En ydre ovn placeres som regel ved siden af eller ikke mere end en meter fra vildmarksbadet. Bunden af brændeovnen og vildmarksbadet bør være på samme niveau. Hvis ovnen placeres på en anden måde, skal den bruges sammen med en vandpumpe. Vandpumpe er i så tilfælde nødvendig for at flytte vandet fra ovnen til vildmarksbadet, siden forskellige højder og større afstand vil forhindre ordentligt vandgennemløb.       

9. Opfyldning med vand – afprøvning

Nu fyldes karret med vand. Sørg for, at vandet når op på mindst 90 cm. Det er vigtigt at holde karret fyldt, så vandtrykket på sammenføjningerne holder det hele tæt. Det kan også være en god ide at lave et dæksel. Det kan selvfølgelig blive aktuelt at bruge et tættemiddel, hvis karret lækker for meget. Tænd op i ovnen og brug en paddel til at røre rundt i vandet, så varmen fordeles jævnt over hele vildmarksbadet.

Opfyldning Med Vand – Afprøvning
Opfyldning Med Vand – Afprøvning

Vildmarksbade i gran

Vildmarksbadet i gran har sin egen ovn og demonstrerer, hvor let og holdbart træ kan være. Dette kar er fantastisk til hjemmebrug Siden gran har nogle gode egenskaber, er disse vildmarksbade blandt de bedste på markedet. De modstår skrumpning og holder faconen. Gran har også mindre harpiks i forhold til andre trætyper. Det skal stadig behandles, hvilket man skal holde sig for øje. Desuden er gran også kendt for at virke afslappende og helbredende med sine antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber.

Vildmarksbade i lærk

Lærk er endnu et fantastisk materiale til vildmarksbade i træ. Det er enormt robust, har en virkelig god kvalitet, og det er også modstandsdygtigt overfor skader forårsaget af bakterier og fugt. Aromaterapeuter siger, at træet også har mange egenskaber på dette område, idet det modvirker neuroser, migræner og problemer med hjertet. Lærk er en meget kompakt trætype, og den er meget solid. Vildmarksbade i lærk fås i fire størrelser, og de leveres med matchende trin, skorsten og ovnkomponenter, dræn og selve vildmarksbadet. Dette gør det nemt at bruge på din egen måde, helt problemfrit.

Brændefyrede vildmarksbade med ydre varmeovn

Vildmarksbade, der opvarmes udefra, har hele tre fordele. Det er ikke nødvendigt med ekstra plads i karret, så badet virker større – det ser virkelig godt ud. Det er lettere at gøre ydersiden af ovnen ren, og man skal ikke være bange for at komme til skade. Alt i alt leverer de en fantastisk oplevelse. Det er dog en ulempe, at du ender med en ovn, der er lidt dyrere, og opvarmningsprocessen kan tage lidt længere end forventet.
Der er også flere klasser af rustfrit stål, som ses herunder:
• 430 er standard, og det er fint, hvis du ikke behandler vandet. Du kan dog ikke bruge det, hvis du vil bruge havsalt, brom, klor eller nogen som helst anden vandbehandling for den sags skyld.
• 304 er en ikke-magnetisk klasse, og den er modstandsdygtig over for forskellige opløsninger. Man skal dog undgå træbehandling, der påvirker pH-værdien.
• 316 er en ikke-magnetisk klasse, men den her har rigtig mange korrosionsresistente egenskaber. Den er også klor-venlig, hvilket er noget, man virkelig bør tage i betragtning.
En ting, man skal huske, er at tilbehør/opgraderinger for vildmarksbade skal være fra samme klasse af rustfrit stål. Husk, at det er meget vigtigt at vælge den korrekte klasse, og du skal være helt sikker på, at alt virker efter hensigten, så du kan undgå eventuelt besvær eller problemer.

Låg af træ

Dette tilbehør er praktisk, fordi det giver et naturligt islæt. Udover at se virkelig godt ud, er den vigtigste fordel her, at du kan undgå snavs i dit brændefyrede vildmarksbad. Desuden stiger vandtemperaturen meget hurtigere, hvilket er vigtigt at tage i betragtning. Sommetider kan det være bedst at vælge et isoleret lå, så du kan undgå eventuelle problemer og besvær.

Dekorativ overkant

Med denne opgradering får du et sted at hvile hovedet. Derudover gør den vildmarksbadet elegant, og den kan virkelig være praktisk i en situationen som denne. Den er nemlig nyttig, fordi du kan placere stearinlys, drikkevarer og alt muligt andet på den uden at skulle bekymre dig om noget. Husk dog, at dekorative elementer som dette kan ende med at blive ødelagt af vejrliget. Det kan altså ikke modstå ubegrænset slitage.

Omrøringspaddel

Sommetider kan et brændefyret vildmarksbad blive meget varmt. En paddel til omrøring er god at have, da du kan røre om i vandet med den, så du får den rette temperatur. Du skal kun røre om 3-4 gange under processen, men den er det værd.

Luftboblesystem

Denne funktion har du brug for, hvis du er interesseret i vildmarksbadets terapeutiske virkning. Stort set er der bare tale om en luftpumpe, og formålet er at bidrage til afslapning af musklerne. Der installeres 8-12 dyser i bunden. Mens det ikke er et hydromassage system, kan det dog være meget effektivt.

LED belysning

Mens dette ikke er strengt nødvendigt, er det faktisk en underholdende funktion, som alle kan bruge. Belysningen er interessant og får vildmarksbadet til at se flot ud. Du vil især påskønne den om aftenen, da den byder på mange forskellige slags stemningsbelysning, som du kan bruge efter ønske.

Sikkerhedsskærm til skorstenen

Det er vigtigt, at man holder sig fra ovnen, og det kan sikkerhedsskærmen hjælpe med. Du undgår, at man kommer til at røre ved den, så det er sikkert for alle, og du behøver ikke at bekymre dig om eventuelle ulykker.

Vandhane til dræn med hurtigt gennemløb

Med denne vandhane kan du dræne vandet hurtigt og uden problemer. Det er et L-formet rør lavet af rustfrit stål, der vil hjælpe dig med at dræne karret meget hurtigt. Du får også en dyse, der kan tilsluttes haveslangen, så du kan styre, hvor vandet løber hen.

Naturlig linolie

Ved hjælp af naturlig olie er det let at vedligeholde vildmarksbadet flotte udseende. Olien ser fantastisk ud og holder karret i virkelig god stand.

Minibar

Og endelig har du brug for en minibar, som du kan nyde i vildmarksbadet. Dette tilbehør giver dig 4 åbninger, hvor du kan placere de drikkevarer, du har brug for. De er beskyttede, så du ikke ender med at vælte dem ned i vandet. Den er meget dekorativ, og det er et flot produkt til en overkommelig pris! Mere information på engelsk – TimberIN Hot Tubs.

Badezuber – Badefass bei TimberIN Deutschland

Badetonne – Badebottich bei TimberIN Deutschland

Bains nordiques en bois

Houtgestookte hottubs kopen

houtgestookte hottub kopen timberin

Vildmarksbad i Træ

12920

9.5

Fuldstændig naturlig oplevelse, der bruges ingen kunstige indbyggede materialer


10.0/10

3 forskellige trætyper (Sibirisk gran, lærke og termotræ);


9.0/10

Lavere priser sammenlignet med modeller af plast og glasfiber.


9.5/10

Pros

  • Runde modeller i forskellige størrelser til 4-12 personer (diameter: 1600 – 2200 mm);
  • Massivt naturtræ;

Cons

  • Vildmarksbade i træ kræver mere vedligeholdelse;
  • Meget tungere end modeller i plast eller glasfiber. Vægt: 300-450 kg (afhænger af størrelsen og trætypen).


Kontakt os nu!
close slider
×