Ofte Stillede Spørgsmål (OSS) om købsprocessen generelt

No FAQs Found

Ofte stillede spørgsmål (OSS) angående køb af vildmarksbade

Tilbyder I gør-det-selv modeller?

Alle vildmarksbade i træ (uden foring i glasfiber) kan leveres som flad pakke (som gør-det-selv projekt). Modeller af polypropylen og glasfiber kan kun leveres fuldt monteret. Modeller i flad pakke er ideelle til steder, der er vanskelige at tilgå, såsom smalle veje eller smalle havestier

Hvad er forskellen mellem træmodeller og modeller med foring?

Udespa modeller af træ er helt naturlige. Træ er et naturligt materiale og kræver vedligeholdelse. Det har en tendens til at udvide sig eller skrumpe alt efter mængden af fugtighed. Man kan forvente lækager de første dage, man bruger det.

Modeller af “polypropylen” og “glasfiber” har en indre foring af polypropylen eller glasfiber, der forhindrer lækager og kræver mindre vedligeholdelse. Disse modeller er lette at brugertilpasse og kan udstyres med forskelligt SPA tilbehør.

Hvilken slags træ bør jeg vælge?

Kort sagt tilbyder vi 5 trætyper, hver med forskellige muligheder:
Sibirisk gran er den billigste mulighed. Det har en lys farvetone og kan have synlige knaster. Det er hårdført træ, som med god vedligeholdelse vil holde mange år frem i tiden.
Sibirisk lærk er et godt valg til steder, hvor træet er meget udsat for forskellige insekter. Lærk er meget mere modstandsdygtig over for insekter og råd, end gran er. Det er lyst i farven. Lærketræ er ret tungt.
Termotræ har været igennem varmebehandling ved høj temperatur. Under denne procedure lukkes alle kapillærerne, og af den grund opsuger træet ikke længere fugt og harpiksen fordamper. Denne trætype er enormt modstandsdygtig over for råd og vil ikke rådne eller slå sig, hvis den bliver udsat for fugt. Det er mørkt i farven og vejer mindst af trætyperne.
Sibirisk eg er et luksusvalg; det kan dog absorbere meget vand, så det har en tendens til at skrumpe og udvide sig. Eg kræver meget mere vedligeholdelse.

Rød ceder betragtes som et af de mest bæredygtige byggematerialer. Et vildmarksbad af rød ceder har en rødlig farvetone. Rød ceder skrumper meget lidt og er frit for tjære og harpiks.

For en detaljeret vejledning kan du besøge vores blog.

Hvordan bør de ydre trædele vedligeholdes?

Vi anbefaler at smøre alle ydre trædele (trappe, træpaneler, trælåg osv.) ind i olie to gange om året, ideelt før og efter vinteren. Vi anbefaler at bruge linolie, men andre former for vedligeholdelse af træet er også acceptable. De ydre træpaneler kan males eller bejdse.

Hvilken diameter bør jeg vælge?

Glasfibermodeller fås i en størrelse – 1800 mm indre diameter, hvilket giver plads til 6-8 personer. Diametren for modeller af træ og polypropylen spænder fra 1600 mm til 2200 mm.

 

Vildmarksbads Diameter

 

Det bør bemærkes, at indre varmeapparater optager plads inden i karret, mens ydre varmeapparater bevarer maksimal kapacitet.

Hvad er forskellen mellem indre og ydre varmeapparater?

Den vigtigste forskel er, at et ydre varmeapparat efterlader mere plads i spabadet. Ydre varmeapparater kan også placeres længere væk fra vildmarksbadet. Indre varmeapparater har en fordel, hvad angår varmetab: siden enheden er under vand, er varmetabet minimalt.

Hvad er den ideelle vandtemperatur?

Den anbefalede temperatur er 38˚C, men det kommer selvfølgelig an på, hvad de badende foretrækker. Badende med hjertekarsygdomme bør være forsigtige og bør undgå at bade i meget varmt vand.

Hvor længe tager det at opvarme vandet?

Der findes ikke noget præcist svar, da opvarmningstiden afhænger af mange forhold, såsom størrelsen og isoleringen af badetønden, vandtemperaturen ved start, udendørstemperaturen, varmeapparatets styrke, osv.

I de varmere måneder vil en udespa på 1800 mm nå den anbefalede temperatur på 38˚C på ~2-2,5 timer.

Jeg vil gerne bruge kemikalier. Hvilken slags varmeapparat skal jeg bruge?

Som standard er vores varmeapparater lavet af 430 rustfrit stål. Hvis der bruges klorin, bromid, saltvand eller andre kemikalier, skal varmeapparatet opgraderes til 316 rustfrit stål.

Findes der kemikaliefrie vedligeholdelsesmuligheder?

Ja. Man kan bruge et sandfilter sammen med en UVC-lampe til samtidigt at fjerne små snavspartikler og bakterier fra vandet. Der findes også urte- og salt- eller mineralbaserede vedligeholdelsesmuligheder på markedet.

Ofte stillede spørgsmål (OSS) om køb af saunaer

No FAQs Found

 

Close