Ovn til Vildmarkbad til Salg

 • 1.1K
  SharesDisse ovne passer perfekt i en hver model af vildmarksbade. Der findes dog mange valgmuligheder. Allerførst skal man vælge mellem indre og ydre varmelegemer. Indre varmelegemer er letter at installere og er en almindeligt brugt model. På den anden side monteres ydre varmelegemer separat, og derved sparer man meget plads. Alle typer varmelegemer sælges med alle tilslutninger, rør og regnhætter. Vi har varmelegemer af rustfrit stål og marine aluminium. Hvis træfyrede ovne ikke er din stil, kan vi også tilbyde elektriske varmelegemer.

Skal man have en ydre eller indre ovn til vildmarksbad?

Træfyrede ovne er specielt produceret til træboblebade. Inden i ovnen cirkulerer vandet af sig selv uden brug af pumpe. Varmt vand strømmer op og frembringer et lavtryk, som løfter koldt vand fra bunden. Af denne grund er en pumpe drevet af elektricitet ikke nødvendig. Den største fordel ved at have en udvendig ovn er, at dette giver mere plads i karret, mens man med en indre model kan lægge brænde på uden at skulle ud af boblebadet. Selve ovnen og ildstedet kan sammen fremstilles af rustfrit stål (forskellige modeller) eller marine-aluminium. Rammen og dørene er lavet af støbejern, hvilket giver dem en lang levetid. Det skal bemærkes, at hvis der er mulighed for, at vandet kan blive frosset, bør vandet lukkes ud af ovnen. Den varme, der kommer fra ilden, overføres til vand gennem ovnens komplekse dobbelte overflade. Den almindelige strøm er 12-30 kW.

Den træfyrede ovn er forbundet med boblebadet ved hjælp af tilslutningsrør, som følger med leveringspakken. Denne pakke kombinerer plastrør og fleksible gummislanger med tryk på for en sikker forbindelse. En skorsten på 2 meters længde samt regn hat er også i pakken. En askeskovl leveres også sammen med de indvendige ovne.

Samlingsprocedure:

 1. Ovnen skal stå på en vandret overflade;
 2. Den bør stå omkring ~15 cm lavere end boblebadet for at holde hældningen på den øverste slange. Dette er nødvendigt for at opnå fuld omløbsproces.
 3. En åbning på Ø60 mm skal laves for at installere den øverste slange. Opsvinget fra bunden skal være omkring 190 mm.
 4. Den samme åbning skal laves på boblebadets modsatte side til den nedre slange.
 5. Rørene oppe og nede skal forbindes med ovnen.

Funktionsprincippet:

Træfyrede ovne fungerer ligesom andre traditionelle træfyrede ovne. Det er indlysende, at man opnår en bedre opvarmningstid ved at anvende tørt træ. Pejsen måler normalt ~ 40-50 cm i længden og 30-40 mm i bredden. Det bedste resultat opnås ved at fyre med tør og ituskårne træstykker. En enkelt påfyldning af træ varer omkring 45 minutter.

Vigtigste kendetegn:

 • Konstruktion, som er miljømæssigt resistent
 • Selve ovnen krop kan være fremstillet af rustfrit stål eller marine aluminium;
 • Rammer og døre er som regel lavet af støbejern
 • Stor og effektiv ovn til trælæsning
 • Vandafløbsåbning (i tilfælde af frost)

Brug af ovnen om vinteren:

Om vinteren bør alt vand lukkes ud efter brugen af et vildmarksbad. Dette skal gøres på grund af muligheden for frost. Vand kan fryse og is udvider sig i volumen og skader derfor ovnens indre.

OBS: Hvis der anvendes hav- eller klorineret vand, vil det være nødvendigt at skylle ovnen med frisk vand.


Der sker hele tiden nyt indenfor økologibevægelsen, selv indenfor badekarindustrien

Til at starte med blev der introduceret badekar i træ for at gøre afslapningen mere naturlig, men nu er vi nået videre til at ændre form, størrelse, og materiale samt det mest moderne: måden hvorpå vandet opvarmes.

Udvendig ovn til vildmarksbade

Af denne grund er badekarrets materiale ikke så vigtigt længere. Før i tiden blev vandet opvarmet af naturlig gas eller el-mekanismer men nu til dags er vandopvarmningen blevet optimeret. Produktionen af varme har udviklet sig og nu benyttes der ofte træbrænding i opvarmningsprocessen. Vandtemperaturens regulerings- og opvarmningssystem er en vigtig del af badekarrets opsætning. Tidligere var det ligegyldigt om badekarret var fremstillet i plast, akryl, rustfri stål, eller træ – vandets opvarmning skete som resultat af naturlige gasprocesser eller el-opvarmning. I nyere tid har der dog været stor efterspørgsel for et opvarmningssystem som undgår el og dette system er derfor blevet erstattet af naturlig træbrænding. Badekarrets materiale kan selvfølgelig ikke være træ længere, da der ville gå ild i dette. Dog er der blevet udviklet en kombination af træ og andre materialer, såsom akryl og rustfri stål, for at ligge en base til træbrændingssystemet. Resten af badekarret fremstilles i træ. Denne kombination sikrer at et badekar i træ ikke går op i flammer. For nylig er der faktisk blevet udviklet en effektiv mekanisme som har gjort at badekar i træ og træbrændingssystemet kan sameksistere uden nogle som helst farer for sikkerhed. Opvarmningssystemet i dette produkt findes adskilt fra selve badekarret og de to forbindes for at sikre at vandet opvarmes på en sikker måde. Varmen fra træbrændingen overføres til badekarret igennem en rørledning og sendes retur igennem en anden rørledning. Her genopvarmes det. Dette system sikrer en sikker og pålidelig måde at opvarme et badekar på. Vandets genbrug er også medvirkende til at sikre produktets sikkerhed og fremme vandkonservering. Blandt purister er det træbrændende badekar en klar favorit, da det efterligner naturlige vandgejsere, hvilket er præcis den oplevelse de er ude efter. Træbrændende badekar er dyrere end naturlige gas og el badekar og fremfor at modtage en regning skal man ud at købe træ. En af de største fordele ved et træbrændende badekar er det adskilte opvarmningssystem. Dette gør at badekarret kan rumme flere mennesker og derfor er bedre end andre udgaver af badekar til brug i spasteder, saunaer, og hoteller, hvor folk gerne vil opleve træbrændende badekar.

Ovn til Vildmarksbad

5800

9.6

Smukke forskellige design


9.0/10

Decent power af hver model


9.5/10

Træburning eller elektriske modeller


9.8/10

Interne eller eksterne modeller


10.0/10


Kontakt os nu!
close slider