Kort sagt tilbyder vi 5 trætyper, hver med forskellige muligheder:
Sibirisk gran er den billigste mulighed. Det har en lys farvetone og kan have synlige knaster. Det er hårdført træ, som med god vedligeholdelse vil holde mange år frem i tiden.
Sibirisk lærk er et godt valg til steder, hvor træet er meget udsat for forskellige insekter. Lærk er meget mere modstandsdygtig over for insekter og råd, end gran er. Det er lyst i farven. Lærketræ er ret tungt.
Termotræ har været igennem varmebehandling ved høj temperatur. Under denne procedure lukkes alle kapillærerne, og af den grund opsuger træet ikke længere fugt og harpiksen fordamper. Denne trætype er enormt modstandsdygtig over for råd og vil ikke rådne eller slå sig, hvis den bliver udsat for fugt. Det er mørkt i farven og vejer mindst af trætyperne.
Sibirisk eg er et luksusvalg; det kan dog absorbere meget vand, så det har en tendens til at skrumpe og udvide sig. Eg kræver meget mere vedligeholdelse.

Rød ceder betragtes som et af de mest bæredygtige byggematerialer. Et vildmarksbad af rød ceder har en rødlig farvetone. Rød ceder skrumper meget lidt og er frit for tjære og harpiks.

For en detaljeret vejledning kan du besøge vores blog.

Kontakt os nu!
close slider