Saltvand eller klor i svømmebassinet? [Og hvorfor klot er bedst]

Det kan altid anbefales at nyde nogle stunder i svømmebassinet eller vildmarksbadet, og det er sundt for både krop og sind. Desuden kan det være positivt for at få motion, holde sig i form eller endda som terapi. Med dette for øje, skal man dog også tænke på hygiejnen og sikkerheden.

Du skal altid sikre dig, at du ikke bliver udsat for skadelige kemikalier. Der er trods alt bakterier i vandet, så det er vigtigt at vide, om der er klor eller noget i den retning i vandet, ellers kan det blive både problematisk og vanskeligt. Det er vigtigt at bruge enten klor eller saltvand til vedligeholdelse af svømmebassinet. Her ser du, hvilken af dem er bedst.

Vanddesinfektion Med Klor Til Spabade (1)

Myter om saltvandsbassiner

Vildmarksbade og svømmebassiner med saltvand er blevet populære over de seneste par år. Der er mange der tror, at saltvandsbassiner slet ikke har noget klor. Saltvandssystemer er afhængige af kloringeneratorer, som bruger elektricitet til at lave klor, som derefter desinficerer vandet. Resultatet er, at det er svært at finde et virkeligt klorfrit bassin, også når man bruger saltvand.

Kort historie

Det er vigtigt at bemærke, at folk har brugt svømmebassiner i mange år. I årenes løb er de selvfølgelig blevet større, og de har fået flere funktioner, der har bragt dem op på det næste niveau. Over de sidste 100 år har man opfundet mange forskellige behandlinger for svømmebassinet. For eksempel blev klor opfundet først i 1900-tallet.

Ozon blev oprindeligt brugt til desinficering af drikkevand, men i 60’erne og 70’erne begyndte man at bruge den til rensning af vand i svømmebassiner. UV-stråler blev også brugt til at angribe virusser og bakterier. Brugen af saltvand startede i Australien, og folk begyndte at bruge det til at generere klor. Direkte tilførsel af hydroxyl er en nyere mulighed, der bruges til at rense vandet.

Det er vigtigt at bemærke, at vildmarksbade har været meget populære, siden folk har benyttet sig af badetønder og varme kilder. De har altid været en dejlig måde at slappe af og hvile sig på efter fysisk aktivitet. Oldtidens Rom og oldtidens Japan er gode eksempler på kulturer, hvor man tog varme bade og nød fordelene af dem.

Sikkerheden er meget vigtig

Som sagt ovenfor kan vand være en yngleplads for virusser og bakterier. Derfor er det vigtigt at bruge klor i bassiner og vildmarksbade, så vandet er sikkert og rent i det lange løb. På den måde kan man undgå sygdomme. Når det er sagt, er der dog forskel mellem varmt og koldt vand. Her er der forskellige krav, hvad angår mængden og sikkerheden af klor.

Vanddesinfektion Med Klor Til Spabade (5)

Fordele og ulemper ved vandbehandling med klor

Klor kan være fantastisk, fordi det er omkostningseffektivt og meget overkommeligt i pris. Det involverer også mindre vedligeholdelse, og derudover holder det faktisk meget længere. Man skal også huske, at klor ikke skader svømmebassiner og vildmarksbade.

Det er dog en ulempe, at folk kan være overfølsomme over for klor, så der er mange, der får irriteret hud, når de er blevet udsat for klor. Desuden kan store mængder klorgas føre til lungeskader. Man skal også tænke på, at lugten kan være ret ubehagelig.

Fordele og ulemper ved saltvandsbehandling

Du skal dog også huske, at der er både fordele og ulemper ved at bruge saltvand. Her er det en fordel, at saltvandsbassiner og -vildmarksbade ikke er så barske for huden og øjnene. Siden det skaber flydeevne, kan resultatet være bedre, og der er mindre uønsket lugt, hvilket også er vigtigt.

Problemet er, at vildmarksbade med saltvand kan være dyre. Ikke alene det, men disse saltvandssystemer skal vedligeholdes på en bestemt måde. De kan danne et vist niveau af bakterier, så det er helt sikkert noget, der kan gøre stor forskel til enhver tid. Salt er en katalysator for korrosion og rust, så det kan skade svømmebassiner og vildmarksbade.

Vanddesinfektion Med Klor Til Spabade (6)

Hvad er bedst i svømmebassinet: saltvand eller klor?

Klor har helt sikkert sine egne ulemper, men sandheden er, at den er mere effektiv end saltvandsbehandling. For eksempel kræver den langt mindre vedligeholdelse, og den holder meget længere. Det skal også siges, at den er mere omkostningseffektiv, så den kan spare dig penge. Saltvandsbehandling er meget dyr og koster mange penge i vedligeholdelse, og selv installationen er dyr. Dette system er også dyrere at udskifte sammenlignet med klorsystemer.

Derudover er saltvandsbassiner tilbøjelige til at have lavere niveauer af klor end klorbassiner. Det betyder, at du kan risikere at få flere bakterier i saltvandsbassiner og -vildmarksbade. Og endelig kan saltvandsbassiner ende med at give korrosionsproblemer, hvilket vil sige, at slitagen kan være meget stor.

Konklusion

I sidste ende er klor den ideelle løsning. Det er en af de bedste, mest effektive og mest pålidelige sikkerhedsløsninger på markedet. Den har været brugt til vandbehandling i svømmebassiner i meget lang tid, og folk bruger den stadig. Klorsystemer er effektive kvalitetsløsninger, der gør det godt. Og desuden sparer du penge, mens du sikrer, at bakterier udryddes helt problemfrit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *