Hvorfor ruster eller går metaldele i boblebade i stykker, og hvordan kan man forhindre det?

Det kan være et alvorligt problem at have rust i dit boblebad. Det ser ikke særlig kønt ud og kan forringe badeoplevelsen. Derudover kan det udgøre en fare for alle metaldele i dit boblebad.

Sådanne problemer kan opstå på grund af utilstrækkelig vedligeholdelse, der kan være utætheder, som kan føre til rust. I sig selv er alle metaldele og selve boblebadet lavet til at modstå rust. I denne artikel vil vi kort gennemgå de vigtigste årsager til rust og give dig et par gode råd til, hvordan du kan hjælpe dig med at forebygge dem eller løse det, så det imødekommer dine kriterier, muligheder og giver dig en perfekt badeoplevelse.

Årsager til rustpletter

Først og fremmest ruster boblebadets metaldele på grund af vand. Det kan skyldes et forkert PH-niveau i vandet, for store mængder kemikalier eller salte. Derudover kan det skyldes uhensigtsmæssige dele, der er brugt under monteringen af produktet. Manglende vedligeholdelse kan også føre til yderligere rustdannelse. Det skal bemærkes, at du ved første brug bør fylde boblebadet op og lade vandet løbe gennem et vandfiltreringssystem, hvis det er tilgængeligt.

En af de årsager, der kan føre til rustdannelse af metaldele, er kemikalier, der anvendes i for høj grad. Klorholdigt vand er særligt ætsende og vil reagere på ubeskyttet metal og æde det væk. For at forhindre det anbefaler vi at læse vores artikel om hvordan man tester Ph-værdierne og bruger kemikalierne i overensstemmelse hermed. Det skal dog bemærkes, at vi bruger 316 rustfrit stål til komfurer og forskellige metalforbindelser for at undgå skader forårsaget af klor- eller saltvand (brugen af salt anbefales generelt slet ikke).

Rustning af metaldele kan også forekomme på grund af uhensigtsmæssige dele, der anvendes. Et af de mest populære problemer er, at forskellige producenter, som forsøger at reducere prisen på hele produktet, anvender 314 eller endda stål af lavere kvalitet – 430 stål. Hverken 314- eller 430-stålplader er modstandsdygtige over for kemikalier.

Hvorfor Ruster Eller Gaar Metaldele I Boblebade I Stykker Og Hvordan Kan Man Forhindre Det 1

Manglende regelmæssig vedligeholdelse kan også føre til rustdannelse og yderligere skader på boblebadet. Regelmæssig vedligeholdelse bør blive en vane og vil føre til en længere levetid for badekarret. Du bør bruge en skimmer til at dræne partikler eller blade ud af vandet samt derefter tømme boblebadet og rengøre alle synlige pletter grundigt. Det vil hjælpe med at bekæmpe ophobning af snavs.

Rust kan også forekomme i små pletter på selve metallet eller mellem forskellige dele, der er fastgjort til glasfiber- eller plastiklineær. Dette sker på grund af kontakt med andre metalpartikler, som ikke er særlig modstandsdygtige over for korrosion med metaloverfladen, f.eks. ved kontakt med andre metalliske materialer. Mikropartikler sætter sig fast i blødere rustfrit stål og fremstår som rustpletter, når de interagerer med fugt (som også findes i luften). Begge typer korrosion kan let fjernes med en poleringssvamp og vil ikke længere vise sig.

Problemløsning

Prøv først at rense et lille område og se, hvordan det går. Hvis alt er i orden, skal du gå videre og rengøre hele boblebadet samt alle dele og derefter skylle badekarret med rent vand. Nedenfor er nogle hjemmelavede midler til at gøre det:

1. Tatarcreme og hydrogenperoxid

For at denne metode kan fungere, skal du bruge både tatarcreme og hydrogenperoxid. Kombiner de to ingredienser sammen og bland dem, indtil du får en tyk konsistens. Påfør dette på området og lad det sidde på i ca. tyve minutter. Når du tror, at rusten er helt væk, skal du skrubbe den nu tørre konsistens af med en skuresvamp eller en pimpstenpind. Dette vil opløse rusten.

2. Brug af bagepulver og eddike

Metoden fungerer bedst, hvis dit boblebad er beklædt med glasfiber. Det er også en af de mest naturlige hjemmelavede løsninger. Det eneste, du skal gøre, er at blande bagepulver med vand og hælde blandingen generøst over rustpletten.

Konklusion

Kort sagt ruster metaldele af forskellige årsager, ofte på grund af vandets kvalitet og sammensætning eller dårlig vedligeholdelse. For at få en god badeoplevelse er det nødvendigt med korrekt pleje, vedligeholdelse og en korrekt justeret vands Ph-værdi eller selve vandkvaliteten. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *