Vildmarksbad Pleje Og Vedligehold

Det er almindeligt kendt, at træ kræver mere vedligeholdelse end glasfiber og polypropylen. Det betyder, at udendørs træbadekar og træsaunaer kræver en større indsats at vedligeholde. På den anden side er udendørs træbadekar 100% naturlige og traditionelle.

Opsvulmning af dit udendørs træbadekar

Et nyligt anskaffet udendørs træbadekar skal svulme for at holde på vandet. Siden træ absorberer vand, udvider det sig og lukker små revner i strukturen. Men du skal huske, at et udendørs træbadekar altid vil lække en lille smule. Det er 100 % normalt og naturligt. På den anden side lækker badetønder af glasfiber eller polypropylen ikke, men de er ikke helt naturlige og traditionelle. Varmebehandlede udendørs træbadekar (termotræ) er mindre gennemtrængelige på grund af, at deres vand kapillærer lukkes under forbehandlingen af træet (opvarmning til høje temperaturer).

Normalt svulmer et nyt udendørs træbadekar op i omkring 2-5 dage.  Under denne proces kan man bruge savsmuld eller kaffepulver. Det bør bemærkes, at det ikke anbefales at bade i denne tid. Savsmuld hældes i vandet, og derfor sætter de små partikler sig fast og fylder revner, får træbadekarret til at holde op med at lække hurtigere.

Træimprægnering

Imprægnering bidrager til at bekæmpe de negative virkninger af fugt, som altid påvirker træet. Det bør gøres to gange om året (før og efter vinteren). Det bør bemærkes, at det kun er ydersiden af dit udendørs træbadekar, der skal dækkes med olie. Linolie er almindeligt brugt til dette formål.

Udendørs træbadekar skal altid holdes fugtige

Træet skal holdes fugtigt til enhver tid for at undgå sammentrækning, der før eller siden resulterer i lækager. Hvis det sker, bør du gøre som anført ovenfor og få karret til at svulme op igen. Vi anbefaler altid at holde vand i karret i de varme måneder, men hvis dit udendørs badekar skal repareres eller rengøres, bør det ikke stå uden vand i længere tid. Det bør også bemærkes, at karret ikke behøver at være fyldt helt op til toppen med vand. Der bør altid være 10-15 cm ekstra, så det ikke flyder over.

Udendørs træbadekar om vinteren. Hvordan beskytter man dem?

Ovennævnte anbefalinger gælder kun for den varme årstid. Vi anbefaler altid at dræne vandet i vintermånederne. Vi vil på det kraftigste anbefale dig at tilsidesætte den tro, at små elektriske varmeapparater tilsluttet filtreringen kan holde vandet varmt om vinteren. Hvis du bruger dem, risikerer du at beskadige træbadekarret. Du skal være opmærksom på, at vand optager omkring 5% mere plads, når det er frossent. Dette kunne fuldstændig ødelægge træet, som ikke kan repareres, så det bliver brugbart igen. Det er også almindeligt kendt, at miljøet om vinteren er mere fugtigt, end det er om sommeren, og dette hjælper med at holde træet fugtigt, selv uden vand. Efter vinteren, bliver du selvfølgelig nødt til at få træbadekarret til at svulme lidt op igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *