Sundhedsfordelene Ved Vildmarksbade

En nylig undersøgelse fandt, at der i øjeblikket findes 7,3 millioner aktivt brugte boblebade i USA. Mens visse mennesker har installeret dem for at øge værdien på deres boliger, har mange gjort købet på grund af de positive fordele, boblebade eller vildmarksbade kan have for helbredet. Her er syv af de vigtigste ting, vildmarksbade kan gøre for at give dig en sundere tilværelse.

1. Får dig til at sove bedre

Vidste du, at jævnlig søvnløshed påvirker næsten 75 procent af den amerikanske befolkning? Tilhængere af boblebade og badetønder elsker at fortælle om, hvor hurtigt de falder i søvn efter et bad om aften. Den øgede kropstemperatur hjælper dig til at falde i søvn hurtigere og opleve færre søvnafbrydelser natten igennem uden at skulle ty til sovemidler i håndkøb. En nylig undersøgelse anbefalede at bade et kvarter i 40˚ varmt vand 90 minutter før sengetid.

2. Mindsker stress og angst

Der er gode grunde til, at du føler dig afslappet efter at have været i vildmarksbadet. Kombinationen af det varme vand, massage fra karrets dyser og følelsen af vægtløshed reducerer fysisk og mentalt stress sammen med mindre angst.  Lyden og bevægelsen af det hvirvlende vand fremmer afslapning. Hvis man tilbringer tid i karret med en ven, kan det også være alletiders sociale interaktion, der genererer masser af positive følelser.

3. Reducerer smerter og fremskynder helbredelse

Det er specielt gavnligt med et bad for folk, der skal komme sig efter knæ- eller rygproblemer eller andre problemer med leddene. Det virker smertelindrende for folk med skeletale problemer som leddegigt, senebetændelse og håndrodssyndrom. Varmen fremmer blodomløbet, afslapper muskelspændinger og reducerer inflammation i leddene. Mange mennesker bemærker, at de bliver stærkere og mere fleksible med større bevægelighed. I visse tilfælde gør vildmarksbade det muligt for brugerne at vende tilbage til en normal daglig rutine, som ellers har været afbrudt på grund af smerte eller andet ubehag. Når det gøres på det rette tidspunkt, kan varmen fra vandet i vildmarksbadet også bidrage til at reducere muskelkramper forbundet med sportsskader.

4. Reducerer blodsukkeret

Indledende forskning har vist, at tid i vildmarksbadet muligvis kan reducere blodsukkerniveauer i patienter med type 2 diabetes.  Forsøgspersoner, der tilbragte en halv time i boblebad i seks dage om ugen over tre uger oplevede et fald i blodsukkerniveauer fra et gennemsnit på 182 mg/dl til et gennemsnit på 159 mg/dl, og de lagde mærke til, at de havde det bedre. Vandtemperaturen i et vildmarksbad imiterer faktisk virkningen af at motionere, hvilket har vist sig at være gavnligt for dem, der lider af type 2 diabetes.

5. Reducerer blodtrykket

Vandtemperaturen i et vildmarksbad får også hjertet til at arbejde mere for at sprede overskydende varme. Kroppen reagerer ved at øge blodomløbet og producere ekstra ilt, hvilket fornyer cellerne. Efterhånden som kropstemperaturen stiger, udvider cellerne sig, hvilket reducerer modstanden mod hjertet. Dette resulterer så i, at blodtrykket begynder at falde. Øget hjertefrekvens er sammen med lavere blodtryk sundt for hjertekar systemet.

6. Fremmer sundere hud

Den reduktion i stress og angst, der er forbundet med at bruge et vildmarksbad, har en sekundær fordel. Man har påvist, at begge disse problemer aldrer huden for tidligt. Når man reducerer stress og angst, bidrager dette til at bekæmpe denne proces. Øget blodomløb fra brug af vildmarksbadet bringer ilt og vigtige næringsstoffer til huden, så den får et sundt og ungdommeligt skær.

7. Reducerer hyppigheden af spændingshovedpiner og migræner

Der er tegn på, at en tur i vildmarksbadet kan bidrage til at forebygge visse former for kronisk hovedpine. Fordi musklerne er afslappede, når man sidder i vandet, er hele kroppen mere afslappet, og man har færre spændinger. Dette reducerer risikoen for endnu en smertefuld hovedpine på grund af spændinger. Udvidelse af karrene kan sammen med varmen fra vildmarksbadet også lindre smerterne forbundet med sådanne hovedpiner. Afslapning i et dampende bad er alletiders måde at behandle den tilstopning, der er forbundet med visse former for hovedpine og med et sundere respiratorisk system, idet luftvejene i bihulerne og lungerne åbnes.

Den terapi, et boblebad eller et vildmarksbad kan give, er ikke længere den rene luksus, men derimod en anerkendt form for afslapning og terapi i amerikanske hjem. Moderne byggeteknologi gør disse anordninger virkelig energibesparende og miljøvenlige. Nutidens vildmarksbade er helt sikkert investeringer, der medfører betydeligt sundhedsfordele. For mange har de vist sig at være helt private fristeder til helbredelse.

er vildmarksbad sundt

Sundhedsmæssige fordele ved vildmarksbad: (1) Får dig til at sove bedre; (2) Mindsker stress og angst; (3) Reducerer smerter og fremskynder helbredelse; (4) Reducerer blodsukkeret; (5) Reducerer blodtrykket; (6) Fremmer sundere hud; (7) Reducerer hyppigheden af spændingshovedpiner og migræner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *