Høst af regnvand: Din vejledning til opfyldning af dit vildmarksbad i træ

Så du har lige købt det flotteste vildmarksbad i træ, der overgår dine vildeste fantasier, og nu står du over for de omkostninger, der er forbundet med at fylde, bruge og vedligeholde din nye investering.

Men tag det bare roligt, det kan godt gøres uden at koste det hvide ud af øjnene. Hvis du overvejer besparende foranstaltninger som fx høst af regnvand til badetønden, kan det godt tage en god bid ud af omkostningerne forbundet med brug af vildmarksbadet.

Hvad er høstet regnvand?

Høst af regnvand er en proces, hvor regn opsamles og bruges til forskellige formål, såsom vanding og anden udendørsbrug. Opsamlet regnvand kan opbevares i regnvandstønder, beholdere, cisterner og damme til senere brug. Det kan også filtreres og behandles, så det bliver egnet til mere raffinerede formål, såsom drikkevand. Høst af regnvand gavner ikke blot miljøet, det bidrager også til mindre vandregninger, fordi forbruget af vand fra det kommunale vandværk reduceres.

Sådan opsamles regnvand

Høst af regnvand er blevet en populær måde at spare penge på, mens man også tager vare om miljøet. Høstet regnvand kan opsamles i en vandtønde, i tagrendesystemer, eller endda i spande og opbevares til brug i vildmarksbadet. Siden badetønder normalt fyldes med ferskvand (fx med haveslangen), kan dette spare penge til vandregningen samtidig med, at det skåner miljøet.

Hvorfor er høstet regnvand en fordel i badetønder af træ

Det kan være utroligt nyttigt at bruge høstet regnvand i badetønder af træ. Regnvand er naturligt blødt og kemikaliefrit, hvilket reducerer behovet for kemiske behandlinger som klor eller brom til at holde vandet rent. Dette gør det ikke blot mere miljøvenligt, det bidrager også til at beskytte vildmarksbadet mod skader forårsaget af skrappe kemikalier, der med tiden svækker træet. Desuden kan opsamling af regnvand bidrage til besparelser på vandregningen, da det i høj grad reducerer den mængde vand fra det kommunale vandværk, der skal kommes i tønden.

Hoest Af Regnvand Din Vejledning Til Opfyldning Af Dit Vildmarksbad I Trae

Skal høstet regnvand filtreres?

Høstet regnvand bør filtreres for at fjerne skidt, snavs og pollen, før det bruges i vildmarksbadet. Desuden kan det være en fordel at tilføje blødgøringsmiddel for at få den rette pH.

Sådan høster du regnvand til brug i din badetønde

For effektiv opsamling af regnvand skal du installere et opsamlingssystem sammen med filtre og pumper. Når du har opsamlet regnvandet, skal det behandles grundigt, før det bruges i dit vildmarksbad i træ.

Denne vejledning viser dig trin for trin, hvordan du høster regnvand til din badetønde på sikker og effektiv vis:

Trin 1: Installer et system til opsamling af regnvand. Du får brug for at installere tagrender, nedløbsrør og et opbevaringssystem, for eksempel en tønde eller en cisterne. Dette opsamler regnvandet fra taget, så du kan opbevare det til brug i badetønden.

Trin 2: Installer et filter. Du skal installere et filter, så du kan fjerne snavs, skidt og pollen fra det opsamlede regnvand, før du kommer det i vildmarksbadet.

Trin 3: Installer en pumpe. Du skal installere en pumpe, der kan flytte det høstede regnvand fra opbevaringstanken eller -tønden over i vildmarksbadet.

Trin 4: Foretag om nødvendigt en vandbehandling. Afhængigt af, om vandet er hårdt, kan det være nødvendigt at tilføje et blødgøringsmiddel for at afbalancere pH-værdien.

Trin 5: Nyd dit vildmarksbad! Når det hele er installeret, kan du begynde at nyde din badetønde, som nu er fyldt med høstet regnvand, hvilket vil spare dig penge i det lange løb.

Høstet regnvand i vildmarksbadet er alletiders måde at spare penge på, mens man samtidig skåner miljøet. Det reducerer ikke blot vandregningen, det gør også vedligeholdelsen af varmetønden lettere, da der skal færre kemikalier til for at holde vandet rent. For at spare så meget som muligt, skal du komme i gang med at høste regnvand i dag!

Kan høst af regnvand betale sig i betragtning af de indledende udgifter?

Den indledende installation til høst af regnvand kan ved første blik se lidt dyr ud, men investeringen kan godt betale sig. I det lange løb sparer du penge, fordi du ikke skal betale for så meget vand og så mange kemikalier til vildmarksbadet. Desuden kan du vide med sikkerhed, at vandet er rent og uden skrappe kemikalier, der kan irritere huden eller skabe andre problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *