Gode råd om, hvordan du vælger den opvarmningsmetode til vildmarksbadet, der bedst opfylder dine krav og passer til din livsstil

Eksterne brændeovne, indbyggede brændeovne, indvendige brændeovne, elektriske varmeapparater eller træpille-ovne… Med så mange valgmuligheder er det svært at vælge hvad for en slags ovn, man skal vælge til vildmarksbadet.

I denne artikel gennemgår vi kort de vigtigste fordele og ulemper ved de forskellige opvarmningsmuligheder, så du lettere kan vælge den opvarmningsmetode, der bedst opfylder dine krav, dine muligheder, og din livsstil.

Indbygget brændeovn

Dette er en af de mest populære, oftest valgte og mest praktiske løsninger. Den kan kun indbygges i vildmarksbade af glasfiber. Den er praktisk, fordi den ikke tager ekstra plads op i haven, og den fylder heller ikke noget inden i vildmarksbadet. Desuden er den nem at bruge, fordi man bare skal åbne ovndørene på ydersiden og lægge brænde på og derefter opvarme vandet. Når det hele er overstået, skal du bare feje asken op udenfor vildmarksbadet. Så der ikke kommer snavs i badetønden.

Opvarmningsmetode Til Vildmarksbadet 3

Ydre brændeovn

En ydre brændeovn er det bedste valg for dig, der gerne vil have mest mulig plads i vildmarksbadet. Den kan installeres i alle vildmarksbade af træ, polypropylen eller glasfiber. Ovnen forbindes til varmetønden med to slanger – som er omkring 70 cm lange. Men mens et vildmarksbad med en ydre oven har bedre plads og flere siddepladser, er der også lidt mere vand, så opvarmningstiden er lidt længere, end den for eksempel er med en indbygget eller indvendig ovn. Desuden skal du huske, at en ydre brændeovn fylder mere ved siden af badetønden, så det er nødvendigt at have ekstra plads, vil der skal installeres en ydre brændeovn. Desuden skal slangerne til ovnen placeres vandret, de må ikke være snoede, skæve osv., ellers bliver der ingen cirkulation.

Opvarmningsmetode Til Vildmarksbadet 2

Indvendig brændeovn

En indvendig brændeovn er nok den enkleste, billigste og samtidig mest praktiske opvarmningsløsning, og det er et meget populært valg. Den største fordel ved denne ovn er, at den sidder direkte i vandet – ovnens sider rører ved vandet, men de er indesluttet af træ for at beskytte brugeren. Det vil sige, at opvarmningstiden er hurtigere, end den er for indbyggede eller ydre brændeovne. Man skal dog huske, at denne ovn fylder en del inde i vildmarksbadet, så det er nok ikke den bedste valgmulighed, hvis du gerne vil have en rummelig badetønde med plads til alle vennerne.

Elektrisk varmeapparat

Et elektrisk varmeapparat er det perfekte valg for folk, der ikke gider at bøvle med at lægge brænde på, holde øje med ilden, eller feje aske op. Det er den perfekte røgfrie løsning, den er nabovenlig, og den kan gøre det lettere at få tilladelse til vildmarksbadet fra de lokale myndigheder. En varmetønde med elektrisk opvarmning har måske ikke den charme, man forbinder med et traditionelt brændefyret vildmarksbad, men det er en af de letteste måder at opvarme karret med, da man bare skal trykke på en knap for at starte opvarmningsprocessen. Det har også en indbygget termostat, der kan indstilles til den ønskede temperatur, og det holder så temperaturen, til man slukker for det. Hvis man derimod bruger en brændeovn, reguleres vandtemperaturen ved at måle den med et termometer og derefter hælde koldt vand i, hvis det er nødvendigt. Vi tilbyder elektriske varmeapparater på 6, 9, 12, 15 eller 18 kW. Jo mere effektivt varmeapparatet er, desto kortere opvarmningstid. Men husk, at det kun er apparatet på 6kW, der kan køre på enkelfaset strømforsyning. Hvis varmeapparatet er er større, er det nødvendigt med trefaset strømforsyning.

Træpilleovn

Denne ovn anvender moderne teknologi til at forbedre de ældgamle traditioner omkring et nordisk spabad. For at spare vores kunder dyrebar tid, har vi forsynet ovnen med et indbygget, automatisk system, der giver brugeren mulighed for at starte opvarmningsprocessen via fjernbetjening. Ved hjælp af ANDROID eller iOS APPEN kan brugeren vælge og indstille den ønskede temperatur, så ovnen ikke blot når den, den vedligeholder den også automatisk. Det betyder, at du ikke længere behøver at vente tålmodigt i elendigt vejr for at holde ilden ved lige, til vildmarksbadet er klar til brug. Du indstiller bare ovnen efter ønske om dagen, og når du kommer hjem fra arbejde, er varmetønden klar, så du bare skal nyde den. Ovnen bruger træpiller, der kan placeres i det dertil indrettede kammer på forhånd. Træpillerne producerer ikke blot mere varme billigere, de er også lettere at opbevare og bruge end brændestykker. Ovnkammeret har plads nok til opbevaring af træpiller nok til flere ganges brug af vildmarksbadet, og det kan nemt genopfyldes efter behov. Træpillerne flyttes automatisk fra kammeret til forbrændingsrummet, så ilden vedligeholdes og når den ønskede temperatur. Dette beskytter dig mod selv at skulle klare opvarmningsprocessen, så risikoen for brand eller forbrændinger reduceres. Oven kræver minimal vedligeholdelse, som består i rengøring af forbrændingskammeret hver anden måned.

Opvarmningsmetode Til Vildmarksbadet 1

Konklusion

Vi vil konkludere med at sige, at der findes et bredt udvalg at ovne og andre opvarmningsløsninger til brug med TimberINs produkter. De forskellige løsninger er individuelle, har deres egne fordele eller ulemper og kan tilpasses enhver situation eller netop dine behov. Du skal bare planlægge din løsning, foretage et valg, og nyde at være ejer af dit eget vildmarksbad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *