Vildmarksbad Hvad Skal Jeg Vælge

Valg af vildmarksbad for første gang: hvor begynder du?

Det kan virke meget frustrerende at tage de første skridt mod at eje et udendørs badekar, men det er lettere, når du har alle de vigtige oplysninger på et sted. Som med ethvert stort køb, betyder det at vælge det rigtige badekar til dine behov, at du skal vælge og vrage blandt mange muligheder og opgraderinger. Der er så mange spørgsmål, du bør stille dig selv, mens du finder ud af, hvilke egenskaber ved badekarret betyder mest. Derfor har vi sammensat en vejledning til dig, så du kan foretage det perfekte valg.

1. Bestem, hvor du vil placere dit udendørs vildmarksbad

Der er mange faktorer, der kan gøre en forskel – adgang til omklædningsrum, privatliv, anlæg og udsigten fra karret. Scenen med badetønden bliver en æstetisk forbedring i haven og bør placeres på et omhyggeligt forberedt grundlag. Sæt karret på et solidt grundlag, uanset om det er en veranda eller terrasse med en cementblok, cementfliser eller mursten. Karret kan også installeres på verandaen eller terrassen, og en individuelt bygget terrassemodel giver dig det største antal muligheder for at skjule den, også selvom den er overjordisk. Undgå at lade alle sider på dit udendørs badekar stå ubeskyttet. Udnyt i stedet eksisterende mure og gelændere til at dække flere sider, og camoufler så det, der er tilbage, med et matchende materiale. Der er flere eksempler på, hvordan man forbereder et grundlag til udendørs badekar, her.

2. Glasfiber og polypropylen sammenlignet med træbadekar

Træbadekarmodeller er alle sammen naturlige. Træ er et naturmateriale, og det kræver vedligeholdelse. Det er tilbøjeligt til at udvide sig og krybe på grund af fugtindholdet. Man kan forvente, at det lækker, under de første dages brug. Polypropylen- og glasfibermodeller har foring på indersiden, der forebygger lækager og også kræver mindre vedligeholdelse. Disse modeller kan i høj grad brugertilpasses, og derfor kan man installere mange forskellige ekstradele, såsom et boblebad, på anfordring. Desuden danner glasfiber foringen kegleformede vægge og bænke for bedre komfort, mens udendørs badekar af polypropylen og træ har vægge, der går lige op og ned. Du kan vælge trædekorationen fra alle 5 trætyper, vi tilbyder eller en terrassemodel uden træramme.

3. Hvilken trætype ska l man vælge til et træbadekar?

Der er fem slags tømmer, der er mest almindelige blandt vores kunder – Sibirisk gran, lærk, termotræ, eg og rødt cedertræ. Hver af dem har forskellige egenskaber, og de har også forskellige farver. Dog bør farve ikke være det vigtigste kriterie, da alle typer tømmer kan males med din ønskede farve. Normalt er levetiden for et udendørs badekar over 10 år, hvis det vedligeholdes ordentligt. Men visse typer er mere resistente overfor råd eller tørringssvind såvel som dyrere end de andre. Sibirisk gran er den billigste mulighed, mens rødt cedertræ er den mest luksuriøse. Udendørs badekar helt i træ kræver generelt mere vedligeholdelse, men de føles 100% naturlige. Se flere oplysninger og sammenlign alle fem typer her.

HVILKEN TYPE TRÆ SKAL JEG VÆLGE TIL MIN BADETØNDE ELLER SAUNA

4. Vælg en badetønde størrelse, der passer både til din livsstil og dit budget

Diameter Af Træbadekarne

Det er en vigtig overvejelse, om du skal vælge et større eller mindre kar. Det er måske nok nemmere og billigere at køre et mindre boblebad, men overvej dine behov og fremtidsplaner grundigt. I dette tilfælde betyder størrelse virkelig noget. Generelt vil et større kar koste mere i drift. Dog vil et kar, der kan holde 50 procent mere vand, ikke koste 50 procent mere i drift. Det vil som regel være omkring 15 og 20 procent mere. Driftsomkostningerne er påvirket af typen og effektiviteten af varmelegemet, karrets størrelse, og karrets isolering. Hvis du desuden overvejer et udendørs badekar med indvendig foring, kan du vælge åbne eller lukkede bænke, dette har både indflydelse på vandkapaciteten såvel som plads til benene. En rimelig størrelse til personlig brug bør have plads til din familie og måske et par gæster.

5. Hvordan holdes vandet varmt længere?

Man bør overveje at isolere væggene, bunden og dækslet for at holde vandet varmt længere. Med træbadekar er det som regel kun muligt at isolere trædækslet. Hvis et udendørs badekar derfor ikke er isoleret i bunden, men det er et koldere klima, er det værd at overveje et tykkere grundlag. Ved at holde det udendørs badekar hævet over jorden, vil det fungere som isolering. Men hvis du vælger et udendørs badekar af glasfiber eller polypropylen kan der anvendes alle mulige former for isolering. Dem der overvejer at få en indre ovn bør overveje at have isolering i bund og sider, da noget af varmen går tabt på grund af det åbne område til skorstenen.

6. Indre, ydre eller indbygget brændeovn

Den største forskel er, at ydre og indbyggede ovne giver mulighed for mere plads i karret, mens de indre ikke blot tager plads op i karret, men også kræver, at man rører rundt i vandet ind imellem. På den anden side skal ydre ovne opvarme mere vand, men det er muligt at tildække hele karret og holde varmen inde. Med et fuldt isoleret dæksel kan du forlade karret om aftenen, og om morgenen vil vandtemperaturen stadig være varm nok til at bruge uden at tænde op, eller i hvert fald uden at skulle tænde op ret længe, da det afhænger sf vejrforholdene og andre af karrets egenskaber. Indbyggede ovne kan kun installeres i wellness modellen, da den indre foring har en speciel facon lavet af glasfiber, og ovnen befinder sig nedenunder med skorstenen ved siden af. Det giver mere plads til at sidde i badekarret, men det kræver til gengæld ikke meget plads uden om karret. En indre ovn skal varmebeskyttes og kræver mere vedligeholdelse, mens rengøring af trædele og forsøg på at nå forskellige steder og træfyring direkte over vandet i karret kan få træ og aske til at lande i vandet. Derfor foreslår vi at vælge et dæksel af rustfrit stål omkring den indre ovn. Det vil ikke blot holde på varmen, men vil også beskytte vandet mod skidt.

Indre, Ydre Eller Indbygget Brændeovn Hottub

7. Elektrisk varmelegeme

Et elektrisk varmelegeme kræver mindre forsigtighed, mens man opvarmer karret, fordi det ikke er nødvendigt at lægge brænde i ovnen, styre ilden, eller gøre rent efter brug af karret. På grund af forskellene mellem nationale love, bør man overveje at konsultere en lokal elektriker. Vi tilbyder et elektrisk 6kW varmelegeme, der kan tilpasses enkelt-fase strøm eller tre-fase strøm. Et elektrisk varmelegeme er det perfekte valg, hvis der er mangel på træ, hvor du bor. Selve varmelegemet fylder meget lidt og levers med et trædæksel. Generelt er opvarmningsprocessen kortere sammenlignet med en brændeovn, men disse badekar er fuldstændig afhængige af elektricitet og skal være tæt på en kontakt. Afhængigt af størrelsen på dit kar, kan du eventuelt vælge en kombination af en brændeovn og et elektrisk varmelegeme. Det er den hurtigste måde at opvarme vandet på, og du har altid muligheden for kun at bruge en af dem.

8. Tilbehør til dit udendørs badekar

Der er meget andet muligt tilbehør, såsom luft- og vandmassage, der giver dig en mere luksuriøs og behagelig følelse, filtreringssystemer til at holde vandet rent, og indre belysning, der gør atmosfæren hyggelig, når det er mørkt. Det vigtigste er, at det er op til dig, om du ønsker at opgradere dit udendørs badekar med det ene eller det andet stykke tilbehør, eller om du bare gerne vil holde den enkel. De kan alle installeres efter ønske, bortset fra vandmassage i den grundlæggende model af træ.

9. Vandpleje

Det er ikke blot hele badekarret, der skal vedligeholdes for at forlænge dens levetid, men vandets tilstand spiller også en enorm rolle. Vi anbefaler at skifte vand hvert par dage, hvis vandet ikke behandles kemisk eller der bruges et filtreringssystem. Men hvis du vælger klorin til at holde vandet rent længere, skal du bare have for øje, at det er forbudt at bruge klorin eller andre kemikalier med ovne af AISI 430 rustfrit stål, så der derfor kun kan bruges AISI 316 rustfrit stål til dette formål. Vi anbefaler at bruge vandpleje sæt og filtre. De holder badevandet rent i længere perioder, fordi de renser vandet i karret ved at fjerne slim, organiske partikler og bakterier.

Vildmarksbad hvad skal jeg vælge

De vigtigste trin vælger et vildmarksbad: (1) Bestem, hvor du vil placere dit udendørs vildmarksbad ; (2) Glasfiber og polypropylen sammenlignet med træbadekar ; (3) Hvilken trætype ska l man vælge til et træbadekar?; (4) Vælg en badetønde størrelse, der passer både til din livsstil og dit budget ; (5) Hvordan holdes vandet varmt længere?; (6) Indre, ydre eller indbygget brændeovn; (7) Elektrisk varmelegeme; (8) Tilbehør til dit udendørs badekar; (9) Vandpleje

hvad er vildmarksbad

Vildmarksbad er en trætønde designet til badning. Det bruger kraften fra varmeelementet til at opvarme vandet. Villmarksbadet kan udstyres med massagesystemer, filtrering og andet tilbehør.

vildmarksbad hvordan virker det

Hovedideen med vildmarksbadet er at bade i varmt vand. Vand opvarmes af det eksterne varmeelement. Varmt vand går op og koldt vand går ned, vand cirkulerer baseret på tyngdekraften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *