Brændefyret Varmeapparat Vs. Elektrisk Varmeapparat Til Vildmarksbade

Når du vælger et varmeapparat til dit nye vildmarksbad, er der mange ting at tage i betragtning, før du tager en beslutning. Her vil vi diskutere alt i detaljer for at hjælpe dig med at forstå fordele og ulemper ved to forskellige slags varmeapparater: brændefyrede varmeapparater og elektriske varmeapparater til et vildmarksbad. Allerførst skal du overveje hvilken varmekilde, du har lettest adgang til, uanset om det er træ eller elektricitet. Der er desuden visse tilfælde, hvor den lokale lovgivning ikke tillader røg, så det du skal ikke vente med dette spørgsmål til sidst. Så lad os begynde at sammenligne trin for trin.

Effektivitet og omkostninger ved brændefyrede varmeapparater sammenlignet med elektriske varmeapparater

Opvarmning af vildmarksbadet med brænde er den traditionelle metode og kræver ikke yderligere energitilførsel, bare træ. Vi har tre forskellige typer brændefyrede varmeapparater, indvendige, udvendige og integrerede, og som du ser er deres placeringer og tilslutningsmetoder forskellige, selvom opvarmningstiderne er meget tæt på hinanden. Mindre kar vil blive varme hurtigere, især hvis du vælger et mere effektivt varmeapparat, mens større kar kræver et større varmeapparat og længere opvarmningstid. Hvor effektivt et brændefyret varmeapparat er, afhænger også af, hvor tæt træet er, så derfor er hårdttræ bedre end blødt træ, da det er 50% tættere. Det er vigtigt, at træet er tørt, uanset hvilken type træ, du bruger til dit brændefyrede varmeapparat. Træ, der ikke er blevet tørret spilder meget af sin energi på at fjerne vand fra træet, mens det brænder.

BRÆNDEFYRET VARMEAPPARAT VS. ELEKTRISK VARMEAPPARAT TIL VILDMARKSBADE (3)

Effektiviteten og omkostningerne forbundet med de elektriske varmeapparater er mindre tvetydige, da energiforbruget kan beregnes præcist. Det elektriske varmeapparat bruger 6kW i timen, så du behøver bare at vide, hvor mange timer om dagen, du har brugt det, og prisen på kWh i dit land. Lad os sige, at varmeapparatet var tændt i 3 timer, så du brugte 18kWh den dag, så ganger du bare med prisen på elektricitet pr. kWh, og så har du prisen pr. dag. Hvad koster det så med et brændefyret varmeapparat? Det er svært at sige, da det i høj grad afhænger af landet, adgangen til træ og prisen for det. Desuden kan man ikke sige præcist, hvor meget træ, der bliver brændt, da det afhænger af trætypen, og det er også lidt mere udfordrende at holde temperaturen jævn over længere tid eller undgå at overopvarme vandet. Derfor er det meget muligt, at du vil bruge mere træ end nødvendigt, i det mindste i begyndelsen, mens det elektriske varmeapparat har en termostat, hvor du kan justere temperaturen.

Fordele og ulemper ved at bruge elektriske varmeapparater til vildmarksbade

Elektriske varmeapparater kræver mindre opmærksomhed, mens de opvarmer vildmarksbadet, fordi det ikke er nødvendigt at komme træ i ovnen, rage op i ilden eller gøre den ren efter brug af vildmarksbadet. Vi tilbyder elektriske varmeapparater fra 3 til 18 kW, der kan justeres til enkeltfaseeffekt (3 og 6 kW) eller trefaseeffekt (mere end 6 kW). Men på grund af forskellene mellem lovgivningen i forskellige lande, bør man overveje at rådspørge sig hos en lokal elektriker. Et elektrisk varmeapparat er det perfekte valg, hvis der er mangel på brænde, hvor du bor. Der er ingen skorsten, ingen røg, ingen grund til at gøre ovnen ren bagefter. Generelt går opvarmningen hurtigere sammenlignet med de brændefyrede ovnen, men disse vildmarksbade er fuldstændig afhængige af elektricitet og skal være tæt på en kontakt. Selve varmeapparatet fylder ikke meget og leveres med overdækning i træ. Afhængigt af størrelsen på dit svømmebassin, kan du overveje en kombination af brændefyring og elektricitet. Det er den hurtigste måde at opvarme vandet på, og der er altid mulighed for kun at bruge det ene eller det andet.

BRÆNDEFYRET VARMEAPPARAT VS. ELEKTRISK VARMEAPPARAT TIL VILDMARKSBADE (1)

Fordele og ulemper ved brændefyrede varmeapparater

Der er visse fordele, der kan virke som ulemper, når det gælder brændefyrede varmeapparater til vildmarksbade, da det er smag og behag og fuldstændig afhænger af, hvor du bor. Det vigtigste er, at der ikke skal yderligere energikilder til for at opvarme badet, kun træ. Der er en vis charme forbundet med processen med at brænde træ i traditionelle varmeapparater, da du er den eneste, der passer ilden og dit vildmarksbad. Vi tilbyder 3 typer af brændefyrede varmeapparater og 6 designs, der opfylder ethvert behov. De indvendige opvarmer vandet hurtigere, men kræver mere plads inden i karret. Hvis du på den anden side ikke har plads nok omkring karret til at placere et udvendigt varmeapparat, har du to muligheder. Et indvendigt varmeapparat, som virker for alle modeller, bortset fra Ofuro, eller en integreret ovn, som kun er til wellness modeller. Når man har et indvendigt eller integreret varmeapparat, kræver det også mindre vand, så omkostningerne vil være lavere på lang sigt. Brændefyrede varmeapparater kræver er mere besværlige at opvarme karret med end et elektrisk varmeapparat. Man skal altid lægge brænde på og gøre rent efter asken efter brugen af karret. En skorsten og røg er uundgåelige med et træfyret varmeapparat, så du skal sørge for at tjekke kravene i dit område, da denne type varmeapparater kan være ulovlige eller skal opfylde visse krav.

Tilbehør til brændefyrede varmeapparater

Her vil du finde tilbehør til nogle af de brændefyrede varmeapparater. Man kan få skorstensbeskyttelse til enhver type og ethvert design, da de alle har skorsten. Det bør du overveje at få, især hvis du har børn. Man kan vælge en dækning af rustfrit stål hele vejen rundt om varmeapparatet, hvis det er den indvendige type, som beskytter vandet mod skidt udefra, faldende blade osv. og den bidrager også til at holde varmen inden i karret, da låget til vildmarksbadet ikke dækker helt, når der er et varmeapparat inden i. En askeskovl og rive er valgfri men meget praktiske. Faconen er designet efter typen på varmeapparatet, som du kan se på billederne. Og det sidste tilbehør, men ikke det mindste – termometer og trykventil. Disse kan føjes til ethvert udendørs varmeapparat design, og trykventilen beskytter varmeapparatet mod trykændringer og eventuel skade.

BRÆNDEFYRET VARMEAPPARAT VS. ELEKTRISK VARMEAPPARAT TIL VILDMARKSBADE (2)

BRÆNDEFYRET VARMEAPPARAT VS. ELEKTRISK VARMEAPPARAT TIL VILDMARKSBADE (1)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *