3 Enkle Traesmedeprojekter, Du Kan Bygge Til Jul

Når julen endelig står for døren, pynter du helt op til tagspærrene, sådan er det bare.

Og meget af alt juleriet er ikke helt billigt. Hvert eneste år bruger vi masser af penge i juletiden, og selvom man godt kan argumentere for, at det er pengene værd, gør det alligevel ondt i tegnebogen.

Men hvis du er interesseret i træsmedearbejde, og det er du jo nok, hvis du læser dette, kan du slå to fluer ihjel med ét smæk i år.

Du kan skære lidt ned på omkostningerne ved at selv at leve nogle af juledekorationerne, mens du også får styret din lyst til at arbejde i træ.

Du kan være meget kreativ og virkelig hygge dig med disse festlige og opsigtsvækkende gør-det-selv juleprojekter.

Her er 3 ret enkle ting, du kan bygge i år.

  1. Juletræ af affaldstræ

MedisKilde: https://www.funkyjunkinteriors.net/2015/12/reclaimed-wood-christmas-tree-and-star-front-porch.html

Jeg synes på ingen måde, at dette kan erstatte et rigtigt juletræ i stuen, men sommetider er det også dejligt at pynte op udenfor.

Alle, der kommer forbi dit hus, vil helt sikkert stoppe og lægge mærke til, hvis du har et træ som dette stående på verandaen.

Og det er oveni købet lavet af affaldstræ, så det kommer ikke til at koste dig ret meget, og det er også minimalt, hvad du får brug for af værktøj og udstyr.

Når først du har alt det træ, du har brug for, er der faktisk kun et par forskellige ting, du skal gøre for at fuldføre dette design.

Du skal først lave en fod med en høj stolpe, der er fastgjort på foden og når helt op til toppen af træet.

Derefter arbejder du på hvert enkelt af de brædder, der vil danne træets forside. Du vil save hvert af dem til med en rundsav, og de skal gøres mindre og mindre.

Du får brug for en god boremaskine såvel som nogle metalhængsler og skruer, og når træet er færdigt, kan de pynte det, som du har lyst til.

Funkyjunkinteriors.net har de komplette anvisninger.

2. Snefnug-hylde af træ

Medis2Kilde: https://www.woodshopdiaries.com/let-it-snow-my-diy-wooden-snowflake-shelf/

Dette projekt er virkelig hyggeligt, og resultatet er også noget, der kan være virkelig nyttigt i juletiden.

Projektet ser ikke blot virkelig flot og festligt ud, det giver dig også lidt ekstra hyldeplads her i julen, og vi ved jo alle sammen, hvor vigtigt det er.

Du kan bruge hylden til at udstille julekort, du kan hænge julesokker fra den, og du kan endda sætte små gaver på den.

Den involverer mange forskellige dele, og det tager lidt tid at sætte den sammen, men for det meste er det faktisk ret ligetil.

Du skal bruge en forfærdelig masse træ til den her. Du får brug for omkring 6 meter tømmer på 2,5×10 cm og adskillige søm, der er højst 4 cm lange.

Du skal også bruge en sømpistol, lim og en geringssav. Geringssave er lidt anderledes end rundsaven fra forrige projekt.

Nå, men der er mange forskellige vinkler på den her, som du kan se, og du skal være meget præcis med hvert snit.

Det kan også være vanskeligt at få sømpistolen og limen ind i hver af disse, men med lidt øvelse, bør du kunne finde ud af det.

Se de komplette anvisninger på woodshopdiaries.com.

3. Juletræshylde

Medis3Kilde: http://www.ana-white.com/2015/11/free_plans/tree-wall-shelf

Mens vi er ved det med hylderne, og faktisk også det med træerne, kan man aldrig få for mange af dem i julen.

Så hvis du ikke synes den der snefnug hylde er noget for dig, hvad så med en juletræshylde?

Det her er lidt mere vanskeligt end de andre projekter, og det vil tage lidt længere og kræve mere værktøj, men det giver også meget mere plads.

Den her er også lavet af brædder på 2,5×10 cm, og den har ret mange besværlige vinkelsnit. Du får også brug for krydsfiner til bagsiden.

Hvad værktøjet angår, er der de grundlæggende ting som boremaskine, tommestok og sandsliber, men du får også brug for et par forskellige save.

Det er faktisk en god ide at have et lager af forskellige slags save, for de virker ikke alle sammen ved hvert eneste projekt.

Geringssave og rundsave er ret almindelige for træarbejde, men du bør også have i hvert fald en stiksav. Her er nogle af de bedste.

Geringssaven og stiksaven vil være nyttige til dette projekt. Det går ud på at save hvert af brædderne til en længde, så de kan limes sammen til trekanter.

Det minder selvfølgelig meget om det træ, vi talte om tidligere, men det er selvfølgelig meget mere praktisk og nyttigt.

Ana har dig dækket ind med de komplette anvisninger ovre på ana-white.com.

Konklusion

Der er måske nogle mennesker, der synes, at det kun vil gøre julen mere stressende, hvis de begynder på disse byggeprojekter, men personligt foretrækker jeg at betragte dem som afslappende.

Desuden vil dine gæster blive benovet over din kreativitet. Giv dit hjem et personligt islæt med disse festlige hjemmelavede dekorationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *