Vildmarksbad Fryseforebyggelse Af Vintervand

I artiklen i dag vil vi diskutere to almindelige massage systemer, der kan installeres i vildmarksbade. Vi vil også finde ud af, hvordan de er forskellige, og hvordan man passer på disse systemer om vinteren, hvis man har dem i vildmarksbadet. Så kort sagt:

  • Hydro-massage system;
  • Luftboble-massage system;
  • Hvordan man gør dem vinterklar en gang for alle.

HYDRO-MASSAGE SYSTEMER

Hydro-massage systemer er langt de mest populære og de mest almindeligt brugte. Den største fordel ved dette system er den virkelige masserende virkning på kroppen. Vandet løber gennem dyserne og danner en ret stærk strøm, der masserer kroppen. Strømmens styrke kan tilpasses efter behov. 1 system består af 6 dyser, vandpumpen og tilslutningsrør og andre dele. 2 systemer kan tilsluttes samme vildmarksbad, så man kan nyde 12 dyser samtidigt. Dyserne er jævnt fordelt hvad angår højde og afstanden mellem dem. Men hver enkelt dyse kan placeres i sin egen højde.

vildmarksbad HYDRO-MASSAGE SYSTEMER
HYDRO-MASSAGE SYSTEMER

Minimumsafstanden mellem dyser skal være 25 cm og de kan ikke installeres lodret over hinanden. Pumpeeffekten er 900 W og den tilsluttes et almindeligt 220 – 230 V enkeltfase stik. I videoen herunder kan du se, hvordan hydro-massage systemet virker.

AIR BUBBLE MASSAGE SYSTEM

Dette system omfatter 12 luftdyser. Den væsentligste forskel mellem luftboble- og hydro-massage systemer er følelsen. Luftboble-massage systemet skaber en rigtig jacuzzi massage virkning med luftbobler, der løber op ad ryggen. Pumpen har en optimal effekt på 700 W og tilsluttes almindelige europæiske 220 – 230 V stik.

vildmarksbad AIR BUBBLE MASSAGE SYSTEM
AIR BUBBLE MASSAGE SYSTEM

SÅDAN GØRES SYSTEMERNE VINTERKLAR

De spørgsmål, vi får fra vores kunder, drejer sig om, hvad man skal gøre, og hvad man kan forvente i vinterperioden, når man har installeret disse massage systemer. Altså, det vigtigste er at undgå, at vandet fryser i karret og rørene. Sammenlignet med vand udvider is sig og fylder omkring 8% mere. Denne ekstra fylde vil lægge stort pres på overfladerne og kan nemt ødelægge dem. Hvad gør man så?

Først skal du planlægge, hvor tit du vil bade. Hvis du holder dig for øje, at indholdet af vand i et vildmarksbad af ordentlig størrelse er omkring 1800 liter, behøver du ikke at bekymre dig om, at det fryser lige umiddelbart. Så du behøver stort set ikke at gøre andet, hvis du planlægger at bade morgenen efter en dejlig aften, end at lægge låg over badet. De fleste af vores modeller leveres med færdigisolerede vægge, bund og låg, og dette vil afholde vandet fra at fryse endnu længere. Hvis du har andre hensigter, kan du altid bruge ekstra værktøj – små elektriske varmeapparater for en sikkerheds skyld. https://www.vildmarksbadtre.dk/shop/nyd-vildmarksbadet-hele-vinteren/

Image 3

Det anbefales ikke at lade karret stå fyldt med vand i længere tid, og vandet bør drænes fra karret og rørene. Det er meget nemt at dræne, man skal bare åbne for ventilen og bundproppen. Men hvad med rørene? Der er et ekstra godt tip  for dem. Bemærk, at efter badet er tømt, skal du bare tænde for systemerne i 10 sekunder, så vil det resterende vand også blive drænet.

Det samme princip gælder med alt det spa tilbehør, der tilsluttes uden for karret via vandrørene. Dette gælder også varmeapparater.


Vildmarksbad med spabad – jacuzzi om vinteren. Kan man lade vandet stå i karret?

Det er et spørgsmål, vi ret tit hører på det sidste, så derfor vil jeg fortælle om min egen erfaring som ejer af et kar med spabadsfunktion og om at bruge det om vinteren uden at dræne vandet. Er der risiko for, at vandet fryser og ødelægger karret? Ja, det er der desværre stor risiko for, så man er nødt til at vide, hvordan man undgår det.

Det nemmeste ville være at dræne vandet, så der ikke er risiko for at ødelægge vildmarksbadet eller de forskellige rør og slanger. Men de fleste vil alligevel helst lade vandet stå, så de undgår besværet med at fylde karret hele tiden, og så de på den måde kan spare lidt penge. Men hvordan skal det så gøres?

Har du nogensinde set en sø eller å om vinteren? Hvis du har, har du sikkert også lagt mærke til, at søen fryser til, men vandet i åen flyder stadig. Hvad er grunden til det? Det er selvfølgelig vandcirkulationen. Det er altså akkurat det samme med vildmarksbadet om vinteren. Vi skal sørge for, at vandet cirkulerer i karret og i alle rør og slanger. Og glem ikke, at vandets temperatur ikke bør nå under frysepunktet.

Vandcirkulation i karret og i rørene til spabadsfunktionen

Lad os altså gå ud fra, at vores fuldt isolerede vildmarksbad  har vand- eller luftdyser til massage, filtrering, og er tilsluttet et elektrisk varmeapparat. Alt dette tilbehør vil have pumper til cirkulering af vandet. Vi skal altså tænde for dem jævnligt, så vandet cirkulerer på bestemte tidspunkter. Vandets temperatur er lige så vigtig, og uanset hvad, må den ikke komme under frysepunktet. Her er det elektriske varmeapparat meget praktisk, da det har en  termostat. Med den elektriske vandvarmer kan vi indstille vandets minimumstemperatur til 5 eller 10 grader, så den begynder opvarmningsprocessen, når vandtemperaturen har nået grænsen. Hvis du har en brændefyret vandvarmer, der også er tilsluttet med rør, er du nødt til at afmontere varmeapparatet eller endnu bedre, installere en vandcirkulationspumpe, siden vandet også skal bevæge sig gennem varmeapparatet. Det lyder let nok, ikke? Men hvis du skal gøre det manuelt, betyder det, at du altid skal være hjemme, og det er et kæmpe besvær. Det er her, moderne smartteknologier som fx. Wi-Fi gør sig gældende.

Brug af Wi-Fi til at facilitere jævnlig vandcirkulation

Du skal bruge en Wi-Fi forbindelse, men nu om dage er de jo over det hele. Wi-Fi tilbehør vil give dig mulighed for at tilslutte og fjernstyre den ovennævnte cirkulationspumpe via en APP eller ved stemmekontrol. En af de største fordele ved disse enheder med Wi-Fi funktion er, at de kan aktivere vandcirkulationen på faste tidspunkter. Vi kan køre cirkulationen i 10-15 minutter hver time af hver dag 24/7 uden overhovedet at skulle tænke over det.  Cirkulationens varighed kan forlænges eller forkortes afhængigt af udendørstemperaturen, men det må du selv lege lidt med. En ting, du skal huske, er at den jævnlige cirkulation skal stoppes, hvis vandet drænes fra karret. Ellers bliver vandpumperne ødelagt.

*Stemmestyringen aktiveres ved hjælp af Google Assistant eller Amazon Alexa apps.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *