HVORDAN SKAL DU OPHOLDE SAUNAEN DU KØBTE?

Hvis du stadig er i tvivl om, om du skal købe en udendørs sauna, og du er bange for vedligeholdelsen, vil dette korte indlæg hjælpe dig med at tage en beslutning og vise, hvor nemt det kan være. Ordentlig vedligeholdelse af saunaen vil holde miljøet rent, forebygge bakterievækst og give dig alletiders oplevelse, hver gang den bruges.

Før du begynder at bruge saunaen, bør du afgøre, om du vil holde din sauna naturlig, eller om du er villig til at bruge præserveringsmidler inden i saunaen. Du kan også bruge dem udelukkende på særlige steder, såsom bænke, gulv eller på hele indersiden.

Træolier til saunaer er først lige kommet på markedet, og det vil tage lidt tid at mane den myte i jorden, at alle saunaer skal forblive naturlige. Træolie til saunaer vil bevare den naturlige træfarve, reducere træets fugtoptagelse og beskytte det mod snavs. Vi anbefaler saunapleje fra Harvia på det varmeste, da det er specielt egnet til varmebehandlet træ og ellepaneler. Denne særlige olie er ren, farveløs og ugiftig på overflader af træ. Bemærk venligst, at hvis man ikke bruger olien først, kan rengøringsmidler blege og plette træet. Brug aldrig skrappe kemikalier eller stoffer af lav kvalitet til at rengøre saunaen inden i. Visse præserveringsmidler kan afgive ubehagelige lugte eller genere øjnene. Sørg for at rengøringsmidlet er egnet til træoverflader i fugtige rum og følg anvisningerne, og gør aldrig saunaen ren, mens den er varm, lad den køle af.

Vedligeholdelse Inde I Saunaen (2)

Hvis du foretrækker saunaen ubehandlet, skal du huske, at træet på grund af de naturlige processer er tilbøjeligt til at ændre farve og blive gråt. Der kan selvfølgelig også forekomme snavs og pletter på bænkene, men det afhænger selvfølgelig af, hvor ofte du bruger og rengør saunaen. Saunaen bør gøres ren med vand efter hver brug. Du dypper bare børsten i vandspanden og skrubber hurtigt bænke, vægge, ryglæn osv. Med dette korte ritual vil din sauna altid se fin ud. Lad saunadøren stå åben, så der kan blive luftet helt ud. Hvis der udvikler sig flere pletter af snavs eller sved, kan du bruge en håndbørste med varmt vand og mildt rengøringsmiddel. For at få bænkene til at se så godt som nye ud, kan du slibe dem lidt med sandpapir en gang om året. Men uanset hvad du gør, må du ikke bruge klorin. Det kan rent faktisk udtørre træet og få det til at splintre med tiden –  noget du helt sikkert skal undgå.

Med tiden påvirkes træet af sollys, nedbør og andre vejrforhold, så ydersiden af saunaen bør olieres mindst to gange om året for at bevare farven og udseendet. Linolie er en af vores anbefalinger for ydersiden, da den er naturlig, danner et vandtæt lag, gør træet tykkere og fremhæver dets struktur. Vi anbefaler på det kraftigste at behandle dør og vinduer med et imprægneringsstof til træ, både inde og ude, for at forhindre, at de slår sig.

Vedligeholdelse Inde I Saunaen (1)

Andre anbefalinger:

Vask fødderne, før du kommer ind i saunaen. Da din sauna rutine måske omfatter en badetur i søen eller at du går frem og tilbage mange gange, skal du sørge for ikke at bringe ind unødigt snavs. Under normale forhold vil en hurtig gulvvask et par gange om året holde dem rene. En af de letteste måder at begrænse misfarvning og pletter fra sved og kropsolie på er ved at bruge håndklæder på bænke og ryglæn.

Vedligeholdelse Inde I Saunaen (3)

Tøm træspande og stil dem til tørring på hovedet, helst uden for saunaen eller oven på stolen. Undgå at efterlade metalspande på den øverste bænk, da de kan blive meget varme så tæt på loftet.

Ordentlig vedligeholdelse af udendørs saunaer vil simpelthen få dem til at holde længere. Hvis du har forslag eller kommentarer, må du meget gerne kontakte os eller lægge en kommentar herunder.

 

Jo mere information om vores hot tubs og saunaer kan du få på vores artikler nedenfor!

 

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/02/badekar-i-trae-udendors-spa-generel-information/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/02/traebraendende-badekar/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/02/transport-af-braendefyrede-vildmarksbade-hvad-skal-man-vide/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/02/braendefyrede-varmetonder-hvilke-varmekilder-kan-man-fa/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/10/vedligeholdelse-af-vildmarksbad/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/11/17/forberedelse-underlag-dit-udendoers-badekar/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/12/08/du-har-brug-vide-emballering-transport/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/12/30/vigtige-raad-naar-du-bruger-traefyrede-spaer/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/01/06/vinterpleje-dit-udendoers-badekar/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/01/27/betydning-af-vandbehandling/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/02/10/montering-af-plast-hot-tub/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/05/02/hvilken-type-trae-skal-jeg-vaelge-min-badetoende-sauna/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/05/24/de-vigtigste-trin-til-at-vaelge-et-udendoers-badekar-hvad-du-boer-overveje/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/06/15/dit-eget-vildmarksbad-terrassen-hvordan/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/08/04/oekovenlige-tips-groennere-vildmarksbad/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/09/29/sundhedsfordelene-ved-vildmarksbade/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/10/27/braendefyret-varmeapparat-vs-elektrisk-varmeapparat-vildmarksbade/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2017/12/08/vildmarksbad-pris-sammenligning-skargards-royal-tubs-hot-tub-team-have-wellness-24/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2018/01/02/udendoers-sauna-hovedproblemer-og-oploesninger/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2018/01/19/faa-thin-du-boer-vide-foer-du-bestiller-en-sauna/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2018/02/02/udendors-sauna-fundamentet-basisforberedelse-igloo-sauna-tonde-sauna/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2018/02/23/nedaenket-boblebad-din-terras-patio-vildmarksbad-jacuzzi/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2018/03/16/sammenligning-af-priser-paa-undendoers-toendesaunaer-paa-markedet-timberin-royal-tubs-sauna-badetonne-garden-wellness-24/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *