Ofte stillede spørgsmål (OSS) angående køb af vildmarksbade

Hvilke produkter tilbyder vi?

Tilbyder vi gør-det-selv modeller (som samlesæt)?

Ja, der er mulighed for at bestille “Vildmarksbade i træ” modeller som gør-det-selv sæt. “Vildmarksbade i plast eller i Glasfiber” modeller leveres udelukkende fuldstændig færdige fra fabrikken.

Hvad er forskellen mellem modeller lavet fuldstændig af træ og med inderrammer?

Vildmarksbade i træ” modellerne er helt af naturmaterialer. Træ er et naturligt materiale og kræver vedligeholdelse. Det har en tendens til at udvide sig eller skrumpe alt efter mængden af fugtighed. Man kan forvente lækager de første dage, man bruger det.

Vildmarksbade i plast eller i glasfiber” modellerne har inderrammer af polypropylen eller glasfiber, der forebygger lækager og også kræver mindre vedligeholdelse. Disse modeller er lette at brugertilpasse, derfor kan meget ekstraudstyr, såsom SPA, installeres på anmodning.

Hvilken slags træ bør jeg vælge?

 1. Sibirisk gran er det mest populære gran. Med god vedligeholdelse er sibirisk gran det perfekte valg til de fleste klimatyper. Farven er lys.
 2. Sibirisk lærk vælges tit til steder, hvor træ er meget udsat for forskellige insekter. Lærk er meget mere modstandsdygtigt over for insekter og råd, i forhold til gran. Farven er lys.
 3. Termotræ – Denne trætype behandles ved høj temperatur. Under denne procedure lukkes alle kapillærerne, og af den grund opsuger træet ikke længere fugt. Denne type træ er ekstremt modstandsdygtigt over for råd og misformning. Farven er mørk.
 4. Sibirisk eg – denne trætype er den mest luksuriøse. Men på grund af en høj kapacitet for vandopsugning, har det en tendens til at skrumpe og udvide sig. Eg kræver meget mere vedligeholdelse.

Hvordan vedligeholder man den ydre træ-del af karret?

Vi anbefaler at oliere ydre trædele to gange om året. Det mest hensigtsmæssige tidspunkt er før og efter vinteren. Vi anbefaler at bruge hørfrøolie, men der findes også andre acceptable midler til vedligeholdelse af træet. Udendørsbade holder normalt over 10 år, hvis de er velholdte.

Hvilken diameter bør jeg vælge? Hvor meget vand kan det holde?

Vi tilbyder diametre fra 1500 mm til 2200 mm.

 1. 1500 – 1600 mm er til 3-5 personer;
 2. 1600 – 1800 mm er til 6-8 personer;
 3. 1800 – 2000 mm er til 8-10 personer;
 4. 2000 – 2200 mm er til 10-12 personer.

Vandstand – ca. 90 cm. Vandvolumen (for 2000 mm badetønde) – V=3.14*12*0.9=2800 l.

Bemærk venligst, at antallet af personer også kommer an på den type ovn, man bruger. Fritstående ovne giver bedre plads inden i vildmarksbadet.

Hvor lang til tager det normalt at opvarme vandet?

Svaret på dette spørgsmål afhænger af mange forhold, såsom om badetønden er isoleret og hvilke slags udendørstemperaturer, den udsættes for. Normalt er opvarmningstiden omkring 2-3 timer (38oC). Opvarmningstiden afhænger også af ovnens ydeevne. Vi tilbyder ovne på 14-40 kW.

Hvad er forskellen mellem indbyggede og fritstående ovne? Varmer aluminiumsovne hurtigere op?

Forskellen er hovedsaligt, at fritstående ovne giver mulighed for at have mere plads inden i karret. Opvarmningstiden varierer ikke betydeligt. Aluminiumsovne varmer en anelse hurtigere op i sammenligning med rustfrit stål. Dette skyldes hurtigere varmeoverførsel gennem metallet. Dog er levetiden kortere.

Jeg vil gerne bruge kemikalier til at behandle vandet. Hvilken slags varmeovn skal jeg bruge?

Som standard er vores ovne lavet af 430 rustfrit stål. Hvis der bruges klorin, anbefaler vi på det kraftigste at vælge 316 rustfrit stål i stedet for. Du kan vælge denne mulighed under hver ovnmodel eller simpelthen ved at skrive en kommentar, når du afgiver bestillingen. Vi anbefaler at bruge naturlige urter eller salte til vandbehandling i stedet for kemikalier.

Hvor ofte bør jeg skifte vandet?

Det kommer an på, hvor ofte badet bruges. Vi anbefaler at skifte vand hver par dage, hvis vandet ikke behandles med kemikalier og der ikke bruges et filtreringssystem.

Hvordan kan jeg dræne vandet fra vildmarksbadet?

Som standard findes der en hane nederst på badetønden (som ved en almindelig vask). Desuden kan man vælge en ekstern vandhane, der installeres i væggen mindst 5 cm over bunden.

 

Jeg har en gammel ovn, jeg gerne vil bruge til mit nye vildmarksbad, kan jeg købe modellen uden ovn?

Ja, selvfølgelig, vi kan sælge hvilken som helst af vores modeller uden oven. For at give en pris skal vi vide diameter, model og trætype.

Jeg har mit eget vandfilter, kan jeg bare bede om tilslutningsfittings?

Ja, vi installerer to fittings af rustfrit stål, hvor du kan tilslutte dine filterslanger.

Hvad bør jeg overveje for at holde vandet varmt længere?

Man bør overveje at isolere væggene, bunden, og dækslet.

Hvor kan jeg skjule pumperne, hvis jeg bestiller SPA udstyr?

Vi fremstiller en trækasse, der bruges til at skjule pumperne (gratis pr. efterspørgsel). 

Behøver jeg professionel assistance for at tilslutte de elektriske dele (elektriske varmelegemer; SPA udstyr og vandfiltrering).

Alle elektriske dele leveres fuldt monteret fra fabrikken. Vi anbefaler dog, at kunder henvender sig til en autoriseret elektriker, når de skal tilsluttes den lokale strømforsyning.

Massage systemer med luftbobler kræver 0.8 kW strøm og hydro-massage systemer 1,0 kW. Et elektrisk varmelegeme tager 6 kW strøm. Hvis man tilslutter to enheder, 12 kW. Andre elektriske deler kræver ikke store mængder strøm. For flere oplysninger bedes du se vores brugervejledning.

Hvad koster leveringen?

 • Danmark: vildmarksbad med indvendig ovn – ~1860 kr;
 • Danmark: vildmarksbad med udvendig ovn eller større “A” type trapper  – ~2090 kr;
 • Danmark: vildmarksbad med udvendig ovn OG større “A” type trapper  – ~2250 kr.

Det kommer i høj grad an på den nøjagtige adresse og model, du ønsker at købe. Prisklasser for levering vises under prisen for hvert produkt, og er 95 % nøjagtig.

Hvad bør jeg tage i betragtning, før jeg bruger mit udendørs bad for første gang?

Læs venligst vores brugervejledning omhyggeligt her.

Hottub fra sibirisk egetræ? Hvad skal jeg vide?

Det er vigtigt at vide at eg både er hårdt og stærkt materiale. Egetræ absorberer meget vand og udvider hvorefter det skrumper. Synlige træbevægelser fremgår og derfor producerer vi altid låg fra varmebehandlet træ.

DSC_0089

Flere spørgsmål?

Læs vores blog. Konstant opdateret!

Close