FORBEREDELSE AF ET UNDERLAG TIL DIT UDENDØRS BADEKAR

  • 8
    Shares

Forberedelse af underlaget er noget alle, der står for at skulle have træbadekar, bør overveje på forhånd. Ikke alene vil et solidt underlag have positiv indvirkning på karret, men det vil også være mere tilfredsstillende for brugerne. Her er en gennemgang af de faktorer, man skal tage i betragtning, når man planlægger et underlag til sit udendørs badekar.

Stabilitet og jævnhed

Solid og jævn – det er de to vigtigste krav til et underlag. Underlaget skal være solidt nok til at understøtte et fuldt træbadekar med badende, og skal stå plant nok til, at vandet er ligeligt fordelt. Et betyder ikke, at det kun kan laves af cement. Der er masser af muligheder at vælge imellem, der giver det samme niveau af stabilitet, mens de stadig ser fantastiske ud i haven.

Materialer

Nogle populære valg omfatter perlesten, havefliser, almindelige fliser, trækonstruktioner (terrasser). Valget afhænger faktisk af, hvad ejeren fortrækker. Et pænt konstrueret underlag kan forbedre den visuelle æstetik endnu mere. Her er nogle vidunderlige eksempler fra vores kunder:

Terrasse Af Trae
Terrasse Af Trae

 

Fliser Og Perlesten
Fliser Og Perlesten

 

Havefliser
Havefliser

Luftgennemstrømning

Dette er også en vigtig faktor, især når det gælder træbadekar. Når det er muligt, er det bedst for varmetønden at være hævet over jorden, så luft kan cirkulere uhindret under bunden og fugt kan fordampe. Noget andet, man skal tage i betragtning, er placeringen af træbadekarret, enten i skyggen eller i direkte sollys. Når der er tale om kar af PP og glasfiber, gør dette ikke den store forskel, men med træbadekar er dette noget, man skal tage i betragtning. Skygge er, især i et mere fugtigt klima, det perfekte sted for dannelse af skimmelsvamp, så det anbefales i høj grad at placere underlaget for træbadekarret et sted, hvor der er mere sol.

Bundisolering

Hvis et træbadekar ikke har bundisolering, men skal bruges i et koldere klima, er det værd at overveje at lave et tykkere grundlag. Hvis badekarret placeres højere over jorden, vil dette fungere som isolering. En anden mulighed er at placere træbadekarret på en presenning af polystyren (hvis du vælger denne mulighed, må du ikke glemme at sikre ordentlig luftgennemstrømning)

Har du nogle tips og tricks at dele med os? Eventuelle ubesvarede spørgsmål? Læg en kommentar til os nedenfor!

 

Jo flere oplysninger du kan få i vores artikler nedenfor:

 

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/02/badekar-i-trae-udendors-spa-generel-information/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/02/traebraendende-badekar/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/02/transport-af-braendefyrede-vildmarksbade-hvad-skal-man-vide/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/02/braendefyrede-varmetonder-hvilke-varmekilder-kan-man-fa/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/2016/10/10/vedligeholdelse-af-vildmarksbad/

https://www.vildmarksbadtre.dk/blog/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *